Y – series in MÜSZI 2013 09.20-10.27, Budapest

HANGINSTALLÁCIÓ: Sőrés Zsolt és Kovács Ádám
KURÁTOR: Stenczer Sári

Az idén ősszel Párizsból Budapestre érkező, 2011-ben a Mai Manó Házban, továbbá világszerte 9 országban bemutatott, új képekkel bővülő Y-fotósorozat a mostanában sokat hangoztatott “válság” vizsgálata az egyén és környezete, az egyén és társadalom illetve a korszellem viszonylatában.

A kiállítás címe a latin ábécé utolsó előtti betűje ősi jelkép – az elágazás, a válaszút szimbóluma. A megrendezett, ún. staged fotókon szereplő figurák egyfajta válaszút előtt állnak, a krízis, a válság döntő pillanatában, mely hasonló erejű, mint a színházból ismert katarzis, a megvilágosodás vagy a felismeréshez vezető “ráeszmélés” momentuma.
Szereplők: Ablonczy Zsigmond, Bohoczki Sára, Bozsits Anna, Bozsits Míra, Cserép József, Dombi Kati, Egyed Bea, Francia Gyula, Kemény Lili, Kocsis Gábor, Nagy Csilla, Ördög Dániel, Puszti Dani, Puszti Kincső, Puszti Zsófi, Simányi Zsuzsanna, Sütő András, Sőrés Zsolt, Száraz Kata, Szász Dániel, Telek Barnabás, Telek Berzsián, Terhes Sándor, Téri Gáspár, Tóth-Kern Enikő, Tzafetaas Roland, Vakulya Zoltán, Zambrzycki Ádám, Zentai Zentán

Comments are closed.